21.8 C
Lefkoşa
Cuma, Nisan 26, 2024

Bitcoin miras kalır mı? Rumen kripto milyarderi öldü

Must Read

 

advertisement Kripto paralarda bu kez yeni bir gündem var. Bir milyarderin vefat etmesi “Bitcoinlerine ne olacak?” tartışması başlattı. Hukukçulara göre, Bitcoin miras olarak devredilebilir hatta şifresi vasiyetnameye bile yazılabilir.

Ölümüyle ilgili spekülasyonların yanında milyarderin Bitcoin’lerine ne olacağı da tartışılmaya başlandı. Çünkü Popescu’nun en az 1 milyar dolarlık bir kripto para varlığı olduğu düşünülüyor. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Medeni Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapan Doç.Dr. Murat Topuz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Topuz, “Kripto para ya da bunun en önemli türü olan bitcoin bir değerdir. Miras hukukunda da maddi olarak değer teşkil eden para ile ölçülebilen değerler mirasa dahildir ve mirasçılara intikal eder” dedi. Türkiye’de şu an milyonlarca kişinin kripto para işlemi yaptığı tahmin ediliyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilirse müzakerelerin başlama ve başarıya ulaşma şansı artar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs sorununda müzakere yolu ile bir anlaşmadan yana olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitliğinin kabul...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img