17.9 C
Lefkoşa
Pazar, Nisan 28, 2024

Kurban Bayramı’nda kısıtlama olacak mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Must Read

 

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Kurban Bayramı tatilinde koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlama olacak mı?” sorusuna yanıt verdi. İşte İlhan’ın açıklamaları…

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, Kurban Bayramı’nda kısıtlamaların gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin DHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. İlhan, şu an için Kurban Bayramı’na ilişkin kısıtlamanın öngörülmediğini söyledi. İlhan, “Ortamların temiz hava ile havalandırılması, çok kalabalık ve kapalı yerlerde maske takılması ile birlikte aşının da hızlı gitmesi ile bir kısıtlama olmayacağını düşünüyorum.

March for our Lives 2020
March for our Lives 2020

Aşının yaygınlaşması ile birlikte bayram sonrasında vaka sayıları daha aşağı da gidebilir. Belki de ‘Vakalar aşağı gitmiyor’ diye düşünülebilir; ama son dönemde 5-6 bin bandında gitmesinde aşılamanın çok etkili olduğunu düşünüyorum.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Tatar: Egemen eşitliğimiz kabul edilirse müzakerelerin başlama ve başarıya ulaşma şansı artar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs sorununda müzakere yolu ile bir anlaşmadan yana olduğunu vurgulayarak, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitliğinin kabul...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img